BLUE maand

Kerst-ochtend Varendonck Doet!

Winter Blues, is dit zwaar of toch luchtig? Zijn het donkere dagen of juist hele knusse dagen? Door welke bril willen we kijken? Hoe besteden we aandacht aan elkaar, hoe blijven we in contact en hebben we oog voor elkaar? Hoe kunnen we de wereld samen nog beter maken?  We  zetten in op het leren kennen van elkaars talenten en we verkennen hoe we samen het nog gezelliger kunnen maken?

 

Op 20 december richtten we  een Pop Up Chill Plek van SoWerkSaam in door en voor leerlingen van het Varendonck College. We vroegen hen om ons praktisch te helpen met het inrichten van een pop up chill plek.

Samen werden we ons bewuster van wat we zoal in onze directe omgeving kunnen benutten en hergebruiken. In ruil daarvoor boden wij verschillende recepten en lokale ingrediënten en “gezond” fastfood aan en maakten zij kennis met “onbekende” inwoners uit onze regio met wie zij samen de lunch voorbereidden.

 

Ondertussen leerde iedereen elkaar beter kennen en werden de deelnemers uitgedaagd om even uit de eigen comfort zone te stappen.  Met behulp van een paar creatieve methoden kregen zij meer inzicht in elkaars leven.